برای درمان ناخن جویدن در کودکمان چه کار کنیم؟

Screenshot

برای درمان ناخن جویدن در کودکمان چه کار کنیم؟

۱. به کودک مهارت مدیریت استرس را بیاموزید

قبل از شروع هر کاری برای ترک عادت کودک باید بدانید ریشه بسیاری از این عادت‌ها داشتن استرس و اضطراب است . به‌عنوان اولین قدم کمک کنید فرزندتان استرسش را مدیریت کند و آن را پایین بیاورد .

تنفس عمیق کمک زیادی به آرام شدن کودکان می‌کند . طریقه صحیح آن را یاد بگیرید و با فرزندتان تمرین کنید . از او بخواهید در موقعیت‌های استرس‌زا تنفس عمیق را انجام دهد تا آرام شود .

۲-آرام باشید :

بچه‌ها خصوصاً در سن پایین ممکن است احساس بدی نسبت به ناخن جویدن خود نداشته باشند و راضی کردن آن‌ها برای ترک این عادت سخت باشد . سعی کنید در این مواقع آرام باشید و با برخورد شدید به کودک فشار وارد نکنید . هر نوع واکنش عصبی شما و فشار بیشتر بر کودک نتیجه برعکس دارد و علاوه بر زیادشدن ناخن جویدن کودک اعتماد به نفس او نیز کم می‌شود .

و ممکن است برای جلب توجه شما اینکار را تکرار کند .

۳-اضطراب کودک را پایین بیاورید :

بچه‌ها معمولاً انعطاف‌پذیری بالایی دارند اما موقعیت‌های اضطراب زایی در زندگی وجود دارند که کنار آمدن و سازگاری با آن‌ها نیاز به‌وقت و انرژی بیشتری دارد

مثل فوت عزیزان ، طلاق والدین ، تغییر مکان زندگی و…

این موقعیت‌های خاص ممکن است ممکن است شروع‌کننده نشانه‌هایی مثل ناخن جویدن باشد . اگر از این قبیل اتفاقات پر تنش در زندگی کودک اتفاق افتاده است بهتر است در این مورد با او صحبت کنید . اجازه دهید فرزندتان در مورد احساسات ناخوشایندی که تجربه می‌کند با شما گفتگو کند و تخلیه احساسات شود .

 اضطرابش را درمان کنید. پاسخ آنی ما به رفتاری در کودکان که ما را نگران می کند این است که جلوی آن را بگیر. اما کار درست این است که دلیل اصلی آن را بیابید و اگر استرس در زندگی است، آن را برطرف کنید.

۴- در زمان ناخن جویدن او را از این کار دور کنید :

خیلی وقت‌ها بچه‌ها مشغول ناخن جویدن هستند بدون اینکه خود متوجه باشند . و این کار کاملاً ناخودآگاه و از روی عادت انجام می‌شود . یک نشانه یا علامت بین خود و کودک تعیین کنید تا حتی وقتی در جمع هستید بتوانید او را متوجه ناخن جویدنش بکنید بدون اینکه دیگران متوجه شوند و او خجالت بکشد.

۵-ناخن هایش را هر روز سوهان بکشید:

کوتاه کردن و سوهان کشیدن ناخن ها سطح قابل دسترسی آنان را کم می کند. پس جویدن ناخن برای کودک سخت می شود و نیز اگر این کار را انجام دهد، جرم و باکتری کمتری وارد بدنش می شود.

۶-ناخن هایش را هر روز سوهان بکشید:

کوتاه کردن و سوهان کشیدن ناخن ها سطح قابل دسترسی آنان را کم می کند. پس جویدن ناخن برای کودک سخت می شود و نیز اگر این کار را انجام دهد، جرم و باکتری کمتری وارد بدنش می شود.

۷-نق نزنید و تنبیه نکنید:

مگر وقتی که خود کودک بخواهد رفتارش را قطع کند، برای مقابله با ناخن جویدن کودکان موفق نخواهید شد. مانند دیگر عادت ها، جویدن ناخن نیز ناخودآگاه انجام می شود.

وقتی فرزندتان خودش نیز حواسش نیست که در حال جویدن ناخن هایش است، تنبیه و نق زدن بی اثرترین استراتژی است.

اگر این عادت خیلی اذیتتان می کند، محدودیت تعیین کنید. «وقتی مشق می نویسیم، ناخن نمی جویم.»

۸-سیستم پاداش داشته باشید:

برای هر روزی که فرزندتان ناخن هایش را نمی جود، یک استیکر به او بدهید. اگر او نمی تواند یک روز کامل موفق باشد، آن را به زمان های کوتاه تر تقسیم کنید. مانند زمان تماشا کردن تلویزیون، درس خواندن، غذا خوردن. وقتی به تعداد کافی از استیکر رسید به او پاداش دهید.

۹-این عادت را خودآگاه کنید:

بر سر یک حرف یا یک حرکت برای یادآوری ممنوعیت ناخن جویدن توافق کنید. یک لمس مهربانانه روی بازو یا یک عبارت توافقی. این استراتژی هم باید با همکاری و توافق کودک باشد، در غیر این صورت تنبیه تلقی خواهد شد.

۱۰-از روش هایی که باعث ایجاد گناه در کودک می شود استفاده نکنید:

برای جلوگیری از جویدن ناخن، از تهدید، تنبیه فیزیکی، مسخره کردن، فحاشی، بی احترامی، فلفل پاشیدن روی دست یا دهان، استفاده از داروی های تلخ روی انگشت استفاده نکنید.

۱۱-به او جایگزین بدهید:

برای مثال، استفاده از خمیربازی، شن بازی و دادن توپ های استرس می تواند باعث تخلیه اضطراب کودک شود.

۱۲-انرژی او را تخلیه کنید:

برای کنترل عادت ناخن جویدن کودکان باید به او فرصتی برای تحلیه انرژی و اضطراب بدهید. پس در صورت امکان هر روز او را برای بازی در پارک، کلاس ورزش و فعالیت های بدنی بیرون از خانه ببرید. نواختن آلت های موسیقی نیز برای مشغول کردن دست کودک و جدا شدن از این عادت مفید است.

درخواست مشاوره